Malaysia - Truly Asia - upplev Kuala Lumpur

Malaysia - Truly Asia - upplev Kuala Lumpur

Malaysia kommer att överraska dig med sina spännande kontraster och vänliga människor. Landet är en smältdegel av olika kulturer och detta har resulterat i att det har ett av världens bästa kök. Malaysia, och främst Kuala Lumpur, är ett utmärkt stopp att mellanlanda på under din spännande resa. Här kommer några tips på vad du kan göra i och runt Kuala Lumpur!

Batu Caves – ikoniska grottor

Grottorna vid Batu ligger strax utanför Kuala Lumpur i Selangor och är perfekt att besöka även vid ett kort stopp i Kuala Lumpur. Grottorna är både ikoniska och ett populärt turistmål, och besöks av både troende och turister. Det är som mest populärt att besöka grottorna under den årliga hinduiska festivalen Thaipusam. När du först anländer till Batu-grottorna möts du av en enorm staty som vaktar ingången, och från toppen av trappan får du en fantastisk utsikt över Kuala Lumpur. Är du klättringsentusiast får du prova på att klättra på kalkstensklipporna i området.

Cameron Highlands – ovanför molnen

För många år sedan under den brittiska kolonialtiden erbjöd Cameron Highlands de brittiska kolonisterna en paus från värmen och hemlängtan. Än idag är högländerna en frisk flykt från den fuktiga värmen i resten av Malaysia. Cameron Highlands ligger ca 200 km från Kuala Lumpur på den bergiga delen av halvön. Cameron Highlands är indelat i regioner: Fraser Hill är symbolen av idyll; Bukit Tinggi friskar upp mer än ett morgonbad och Bukit Larut charmar alla med sitt lugn; och alla andra regioner är lika unika var och en. 

Perak – The Belum-Temengorin Rainforest

Perak är en av de norra delstaterna i Malaysia som ligger nära den thailändska gränsen, så en resa hit kommer att innebära en längre mellanlandning – du kommer inte att bli besviken! Belum-Temengorin är en över 130 år gammal orörd regnskog. Den är också stor, över 300 000 hektar skog och hem till den blyga malaysiska tigern, Sumatra noshörningen och den asiatiska elefanten. Delar av regnskogen är till viss del fortfarande outforskad, så man vet aldrig vad som gömmer sig under de gröna trädkronorna.

Ipoh – Capital of Perak and its Attractions

Ipoh är huvudstad i delstaten Perak, som erbjuder många aktiviteter. The Gaharu Tree Valley är en av höjdpunkterna. The Gaharu Tree är även känd som "Tree of Gods" och har i århundraden använts för medicin, te och parfym. I delstaten ligger också Gua Tempurung, en av de största kalkstensgrottorna i Malaysia – den är över 2 kilometer lång. I grottan arrangeras och genomförs dagligen guidade turer på floden endast 24 kilometer från Ipoh. Man kan fortsätta under marken till templet Sam Poh Tong, som är ett av Malaysias vackraste grottempel. Det är defenitivt värt att åka hit, särskilt eftersom det bara ligger fem kilometer från Ipoh. 

Sugen Malaysia eller Kuala Lumpur? Vill du veta mer? Vill du boka flygbiljetter eller turer?

Om du är såld på Asien och vill veta mer om Malaysia eller Kuala Lumpur, kontakta en av våra reseexperter.

Snacka med en reseexpert
Kontakta KILROY
Mer info om Malaysia?
Kolla här!
Äventyrsresor i Malaysia
Spana in alla
Dagsutflykter och sightseeing i Kuala Lumpur
Spana in alla

 

 

Relaterade inlägg
Kontakt