Cairns

Nyfiken kängurubebis i Cairns
 

Resor till Cairns - ett tropiskt dykparadis

Cairns är en fascinerande stad där du hittar världens största korallrev - det stora Barriärrevet. Staden, med dess härliga omgivningar, är en populär backpackerdestination och människor kommer hit för att dyka, snorkla och njuta av den avslappnade atmosfären. Boka din resa till Cairns hos KILROY travels!

Cairns är kanske inte världens mest estetiskt tilldragande stad men den har en unik atmosfär som lockar backpackers från hela världen.  Cairns är känd för sina fantastiska omgivningar och inte minst för det Stora Barriärrevet som ligger endast 5 mil ifrån stadens kust. Det är världens största korallrev som kan stoltera med en otrolig artrikedom och storslagenhet.

Upplev Cairns och det Stora Barriärrevet

Cairns är verkligen stället för den som vill ägna sig åt mer äventyrliga göromål och eftersom det stora Barriärrevet ligger så nära stan är tillgängligheten total. Det finns en uppsjö av dykföretag och båtar som erbjuder turer utmed revet och du kan välja allt från flerdagarstripper till endagsturer. Ta tid på dig och jämför priser och erbjudanden innan du ger dig iväg. Man kan inte annat än fascineras när man väl ger sig iväg med båten och hoppar ner i vattnet. Korallrevet bokstavligen sprudlar av liv och du kommer att se oändligt med färggranna fiskar, koraller och växter. När man väl kommer upp på land igen så känns tillvaron ganska blek och tråkig i jämförelse. Det Stora Barriärrevet finns med på UNESCOs Världsarvslista och när du väl fått uppleva det själv så kommer du ganska snabbt förstå varför. Många provar också på aktiviteter som White Water rafting på Tully River, paddla kajak ute vid lilla Fitzroy Island med mera.

Läs mer om vad man kan göra i Queensland i "Backpacking Queensland guide" eller i" Lonely Planet Natural Adventurers guide"

Fängslande omgivningar

Den norra delen av Queensland som omgärdar Cairns har alla drag av ett tropiskt paradis. Naturen är grön, frodig och fantastiskt vacker och detta tack vare de väldiga regn som faller mellan november och mars. Det omgivande landskapet är mer än väl värt ett besök och i synnerhet höglandet sydväst om staden. Atherton Tableland är en varm rekommendation med sina älvar, vattenfall och utsiktsplatser som vetter mot den frodiga landsbygden. I det närliggande Undura Volcanic Park kan du kolla in de fascinerande lavagångarna under jord som är ett resultat av lavans urholkande frammarsch. Garanterat ett minne för livet!

När du utforskat livet under ytan, provat på Cairns alla restauranger, barer och caféer så är ett tips att bege dig mer norröver. Port Douglas är ett fint alternativ och staden har en fantastisk närmiljö och fina dykmöjligheter. Nationalparken Daintree vid Cape Tribulation lockar även den med sin fantastiska mix av regnskog och vackra stränder. När man väl är på väg norröver kan det vara intressant att stanna till vid Australiens mest nordliga del - Cape York Peninsula. Vägen dit är aningen obekväm, men du kommer att passera vackra skogspartier, stilla vattenfall och badvänliga små insjöar, så resan är all möda värd.        

Studera i Australien?

Är du kanske intresserad av att studera i Australien? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Australien! En av Cairns många tropiska stränder  

Kontakt