Norra Nya Zeeland

Utforska norra Nya Zeelands djur- och naturliv, vilka intryck!
 

Resor till Nordön - maoriernas ö

Nya Zeeland - Det långsmala landet längst i syd, som erbjuder massvis med äventyr och upplevelser. Landskapet är variationsrikt och verkligen unikt! Här på nordön bor cirka 3 miljoner av landets dryga 4 miljoner invånare. Boka din resa till Nordön hos KILROY travels!

Höjdpunkterna är många på den norra ön. Det finns aktiva gejsrar, varma källor i Rotorua, fascinerande Maori kultur i Taupo och även den bohemiska och kulturella staden Wellington som också är landets huvudstad trots sin ringa storlek. De som åker hit under en kortare tid har möjlighet att se de flesta sevärdheter under en 8-10 dagars tur, men de som planerar att vara där under en längre period har möjligheten att känna den Nya Zeeländska andan genom att ta sig till den östra kusten och se stilla havets vågor slå mot kusten. 

Gör en tur ut till White Island och vandra vid en aktiv vulkan. Du kan även vandra på Mt Egmont eller Mt Tongariro. I Tongariro nationalpark ligger områdets högsta berg och är ett poppis skidområde. Bay of Island är en grymt vacker plats med fina vikar, stränder och 140 små öar. Här kan du trekka längs vandringsleder, hyra kajak eller bara softa på stranden. Fast vad slår väl en tur där du får simma med delfiner! För den som känner för en förfriskning är ett besök på en vinodling i Wairarapa ett hett tips. Där kan man prova egenproducerade trevligheter, varför inte ett glas chardonnay eller två...

Backpackertips

En bil eller campingbil är det bästa sättet att ta sig runt Nya Zeeland om du ska vara där en längre tid. Bensinen är hälften så billig som hos oss! 

Aktiviteter

Nya Zeeland är perfekt för dem som vill ha lite utmaning och äventyr under sin resa. Med en kust på ca 14,000 km finns ändlösa möjligheter till bland annat surfa och dyka. Pahia och Bay of Islands är ett Mecka för segling och alla typer av vattensporter.

Landkrabbor kan även känna sig hemma på Nya Zeeland. Det finns många vandringsleder i nationalparkerna. Vandringarna är 2-3 dagarsturer. För mer adrenalinkickar rekommenderas Sky-tower i Auckland (högre än Eiffeltornet) för ett bungy jump - på natten! Är du lite skrajsen av dig finns här även restauranger och caféer att njuta av.

Maori kulturen har blivit stor på Nya Zeeland. Taupo är platsen dit de första bosättarna anlände från Polynesien. Besök det kulturella centret och se traditionell dans och spännande ritualer samt smaka på maten.

Boende

Det finns gott om vandrarhem över hela Nya Zeeland. Sommartid kan det vara bra att boka rum i förhand. Det finns även gott om campingplatser och många av dem som ligger vid nationalparkerna har bra faciliteter. Ett enkelrum kostar runt 15-30 NZD.

Shopping och nattliv

Auckland erbjuder fantastisk shoppingmöjligheter med både gallerior och små boutiquer. Wellington är även det en bra stad att spendera lite pengar i. Där finns mer trendiga och udda butiker än i Auckland. Auckland och Wellington erbjuder många olika restauranger, barer och klubbar. Pubarna är oftast öppna till 01.00 och klubbarna till 03.00. 

Mat och dryck

Den Nya Zeeländska matkulturen är en blandning av europeisk, asiatisk och polynesisk. Kött äts mycket och i form av stekar, mycket lamm (konstigt) och fisk. Pröva något av de lokala vinerna eller ölsorterna till maten.

Lokaltransport

På Nya Zeeland finns det både buss och tåg. Det finns även några företag som erbjuder hop-on/hop-off möjligheter. Beräkna alltid med 1-2 dagars försening då det ofta är något vägarbete på gång.  

Studera i Nya Zeeland?

Är du kanske intresserad av att studera i Nya Zeeland? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Nya Zeeland!

Kontakt