Titicacasjön

I Titicacasjön är öarna handgjorda av vass
 

Resor till Titicacasjön - avkopplande atmosfär

Titicacasjön är ett väldigt trevligt ställe att spendera några dagar på. Välj först mellan de ställen du vill besöka och hur du vill besöka dem. Du kan antingen åka runt sjön och uppleva små trevliga städer, eller göra resan i båt på självaste sjön och besöka byarna på öarna. Det finns en mängd saker att uppleva och maten är utsökt.  Boka din resa till Titicacasjön hos KILROY travels!

När du reser mellan Peru och Bolivia kommer Titicacasjön säkerligen att ligga framför dina fötter. Förmodligen kommer du att resa genom Puno och då är det lika bra att göra ett ordentligt stopp och bekanta dig med lokalbefolkningen (kvinnorna har i åratal burit lager- på- lager- klänningar och speciella stråhattar). Från Punos lilla hamn kan du lätt besöka någon av öarna på sjön. Men var beredd på att det faktiskt kan vara iskallt här.

Hoppande öar

Det är väldigt intressant att besöka de handgjorda flytande öarna som Uros- folket har tillverkat av vass. Om du bestämmer dig för att ta dig lite längre ut på sjön kommer du att hitta några öar där byborna lever som om tiden stått still i hundratals år. De båda öarna Tquile och Amantaní är två bra exempel på varför det är värt att resa vidare på sjön. Ett tips är att övernatta i någon av byfamiljernas egna hem.

Runt Sjön

Med en bredd på 50 km och en längd på 192 km är Titicacasjön kontinentens största sjö. Att göra en rundtripp och besöka småstäderna runt om är väldigt mycket värt mödan, speciellt när du stannar till i de lite mer avlägsna byarna och bor i lokalbefolkningens hem. Gör en eller två små utflykter, det finns flera rutter och utflyktsmål att välja på. Gör utflykterna på egen hand, här är det nämligen roligare att använda lokala transportmedel än resebyråernas. Det är faktiskt mycket lättare, billigare och du kommer att ha mycket mera kul. Glöm inte att ta med en väska full med kokablad och dela med dig till föraren. Han kommer att bli överraskad, men väldigt tacksam!

Maten

Vart du än ser dig om längs sjön kommer du att hitta restauranger som erbjuder sin egen komposition av den lokalt odlade "trucha criolla", en av världens största öringar. Var medveten om att många restauranger försöker att lura till sig besökare med en turistvänlig atmosfär, fastän här ofta serveras dålig mat. Då är det bättre att gå till de mindre turistattraktiva ställena där lokalbefolkningen själva hänger och njuter av deras mat! Om du är uppe tidigt på morgonen så glöm inte att titta förbi på en av de många fiskmarknaderna. Copacabana, Isla del Sol och Isla de la Luna Precis intill Bolivias gräns hittar du några andra populära resmål för backpackers. Från Copacabana, längs Titicacasjöns strandkant kan du boka turer till Isla del Sol och Isla de la Luna, som en gång varit centrum för inkakulturens soldyrkan och ritualer. En perfekt start för fortsatt resa i Bolivia.

Kontakt