El Salvador

I El Salvador hittar du svarta sandstränder och riktigt bra surfing!
 

Resor till El Salvador - surfing och svarta stränder!

En expedition till El Salvador är något som kanske inte hör till vanligheterna. Men resenärer som besöker landet blir rikligt belönade med fantastiska vulkaner, perfekta surfvågor och svarta sandstränder. Och gillar du fotvandring finns här massor av trekkingleder att utforska.

Vill du till platser där få turister satt sin fot är detta landet för dig. Även om El Salvador har en våldsam historia är allt mycket annorlunda idag. Människorna är vänliga och landets natur är fantastisk. Det bergiga vulkaniska landskapet och de vackra skogarna gör El Salvador till en vandrares paradis.

Ekologiska skatter

El Salvador är fullt av ekologiska skatter; Parque Nacional Montecristo-El Trifinio är en riktig pärla. Belägen på hög höjd är denna fuktiga plats bland molnen hem för många intressanta arter. Ordna ett tillstånd hos Wild Life Service och åk och titta på orkidéer och de sällsynta spindelaporna. Och har du tur kanske du får syn på en vild puma.

Gorgeous Parque Nacional Los Volcanes omges av tre vulkaner. Vulkanen San Salvador har två spetsar och en liten väg som leder upp till toppen med en fantastisk vy över kratern. Lago de Coatepeque är en ren och klar kratersjö omgiven av vulkanspetsar. Här kan man verkligen drömma sig bort ett slag och glöm inte badkläderna!

Kolonialstäder

Kolonialstäderna har intressanta sevärdheter som museum med en rik och intressant historia. San Salvador i sig är inte så märkvärdigt; lite shopping och pizzerior men det allmänna intrycket är att det är fattigt och smutsigt. Ett tips är att utforska de små byarna istället.

Aktiviteter

I El Salvador är vågorna som gjorda att surfa på och här finns många perfekta surfingstränder. Vissa är mer anpassande för nybörjare, andra för den mer erfarne surfaren. Ta en Chicken bus eller taxi från strandstaden La Libertad norrut och du hittar små och trevliga stränder med få männsikor. Playa Zunzal och Tunco är sagolikt vackra. Det bästa stället att dyka på är Playa Los Cóbanos som omges av korall. Här finns också bra möjligheter till fotvandring.

Säkerhet

Faktum är att man ser vapen både lite här och där i den allmänna gatubilden. Var extra försiktig när du reser på småvägar eller landsvägar. Det är alltid bäst att undvika att färdas efter mörkrets inbrott. Förstaklassbussar är alltid säkrare än om man reser med andraklass.

Kontakt