Res till Filippinerna - våra 5 bästa anledningar

Res till Filippinerna - våra 5 bästa anledningar

Vad vet du om Filippinerna? Kan du tänka dig en fantastisk paradislik plats där du både kan slappna av och ha roligt, där varje dag kan bjuda på nya unika upplevelser? För att inte ställa fler dumma frågor (sorry) vill vi presentera: Filippinerna!

I Filippinerna är du omgiven av grönskande i alla nyanser av grönt, känner en värme från både solen och lokalbefolkningen. För att inte tala om porlande vattenfall som kommer få dig att tappa andan. Men det grundläggande elementet som gör Filippinerna till defitnitionen av paradis är de tusentals perfekta vackra öar och stränder.
 

Varning! Genom att läsa vidare finns det risk för en lust att infinner sig och ett behov av att du bara måste resa till Filippinerna. Don't say we didn't warn you ;) 
  

1. Kultur i Filippinerna Kultur i FilippinernaI Filippinerna är stämningen livfull och färgrik, du kabn räkna med en massa festligheter här. Glädjen och leendena smittar lätt av sig, särskilt då det mesta är värt att fira och gärna, då med både dans och sång på maskerader, gatufester, talangjakter och kladdiga lerfester. Då landet tidigare har koloniserats är kulturen en spännande mix med asiatiska, spanska och amerikanska inslag.

  • Vi rekommenderar: Rundresan Cebu & Bohol Discovery (från 3810 kr, 5 dagar)
  • Vårt kulturtips i Filippinerna: Ta dig till Kalibo om du är här i januari för att uppleva festligheterna på festivalen Ati-Atihan.  

2. Båtluffa bland magiska öar i Filippinerna
Båtluffa bland magiska öar i Filippinerna

Även om du kan vrida ditt huvud trehundrasextio grader är det i princip omöjligt att försöka välja vilken ö eller utsikt som tar tiopoängaren. Alla gör det. Hoppa på en båt som tar dig till Coron Island, El Nido, Olango, Bohol, Leyte... Vi vill gärna höra om du kan välja bara EN favorit.

  • Vi rekommenderar: Seglingsturen Islands of the Philippines on a shoestring (från 10 825 kr, 8 dagar)
  • Vårt tips bland öarna: Bege dig till den avlägsna vulkaniska ön Batanes Island för att se något unikt! Vill du se något mer lättillgängligt finner du äventyr på landsbygden att uppleva i Guimaras och söta utsökta mangor

3. Dykning i Filippinerna
Dykning i Filippinerna

Filippinerna har några av världens bästa dykspots mellan de över 7000 tropiska öar landet består av. Se det magnifika undervattenlivet och färgglada korallrev och marint liv som hajar, sköldpaddor och i rätt säsong den enorma valhajen om du har tur.

  • Vi rekommenderar: Dykupplevelsen Learn to dive in Dumaguete (från 4780 kr, 5 dagar)
  • Vår tips för dig som vill dyka ner under havet: Även om du kan dyka året runt i Filippinerna är det allra bäst mellan november och juni pga. att det då är som bäst sikt och varmast i vattnet.

4. Volontärarbete i Filippinerna
Volontärarbete i Filippinerna

Volontärarbete under din resa och påverka förbättningar på riktigt. Vi samarbetar med lokala volontäraktörer, du kan bl.a. lära barn engelska, hjälpa till genom byggnadsarbete eller volontärarbeta på en kindergarten

  • Vi rekommenderar: Volontärprojektet Teach English in Palawan (från 4190 kr, 14 dagar)
  • Our tip: Även om de flesta volontärprojekt har en minimumtid på 2 veckor vill de flesta stanna längre. 2 veckor går så fort, du hiner precis komma in i det. Därför rekommenderar vi att dig att lägga minst 4 veckor för både din och barnens skull.

5. Dykning+volontärarbete i Filippinerna i ett
Volontärarbeta med miljö och dyk i Filippinerna

Har du intresse för både dykning och volontärarbete men inte kan bestämma dig för ett, strunta i det! Den perfekta lösningen är att volontärarbeta vid Marine Conservation Project: Hjälp både forskning och skydda det marina livet i havet runt Dumaguete och för ca 40-50 dyk per månad. 

Vad finns mer i Filippinerna?

När du har fått nog av det varma tropiska havet (eller vänta, kommer det verkligen att hända?) och innan gälarna blir permanenta (en metafor), torka fötterna under ett äventyr bland bergen i Ifugao, nor om Manila. Frågan är, om du inte hade planer på Filippinerna innan, har du det nu?

Bästa tiden att resa till Filippinerna är under den torra perioden, Amihan, som sträcker sig från november till april. Dock får du räkna med att du inte är ensam att besöka Filippinerna då, så exkludera inte resterande månader bara för att. Fråga oss så berättar vi mer. Vi hjälper dig gärna! 

Ta dig till Filippinerna - värt tips!

Flyg med Emirates till Manila eller Cebu med ett spännande stopp som ingår i Dubai. 

Är Filippinerna på din bucket-list?
Hör av dig

 

Relaterade inlägg
Kontakt