Solomon Islands

Solomon Islands magnifika korallrev!
 

Resor till Solomon Islands - för nutidens äventyrare!

Dagens Captain Cook skulle säkerligen ha rest till Solomon Islands! Här väntar ett äkta äventyr och öarnas dramatiska natur med dess närhet till aktiva vulkaner och vilda undervattensliv förtjänar stor respekt. Köp din resa till Solomon Islands hos KILROY travels.

De flesta som reser till Salomonöarna får känslan av att de är de enda turisterna på öarna. Passa på att besöka detta paradis ni, innan flärdfulla resorts tar över den autentiska lokala atmosfären.

Trots att du befinner dig mitt i Stilla Havet så kommer man inte undan världshistorien. Under andra världskriget var Salomonöarna en av de militäriska utposterna i Stilla Havet. Detta har satt sina spår på öarna och även på 2000-talet har interna stridigheter utspelat sig som ett led av detta. De australiensiska polisstyrkorna finns fortfarande på öarna, men det finns numera inga hot eller stridigheter och den största utmaningen just nu är infrastrukturen och dess begränsningar. 

Gaudcanal och WWII

Huvudstaden Honiara, belägen på ön Guadcanal är inte så mycket att se, men medan du väntar på transport till de riktiga paradisöarna kan du passa på att utforska de många lämningar som finns kvar efter andra världskriget. Viken utanför Gaudcanal kallas "Iron Bottom Sound" då det praktiskt taget är en kyrkogård av rostande amerikanska och japanska flygplan och vrak. De häftigaste vrak-dyken finns dock på ön Ghizo i Salomo öarnas västra provins. Här kan du dyka på det japanska transportfartyget Toa Maru, och se dess last av gasmasker, telefoner, stridsvagnar, motorcyklar och medicin som finns utspritt runt vraket. 

Malaita

Malaita är en liten oupptäckt pärla! Här finns det få turister och ön är mycket vacker! Ditt bestående minne kommer säkert att bli mötena med den lokala befolkningen på ön. Här finns få boende alternativ och ingen som jagar efter turister, men många som vill hjälpa till om du bara ber om det! Snart blir du hembjuden på middag, inbjuden att spela fotboll och får följa med på fisketurer! 

Langa Langa och Lao lagunen

Missa inte att besöka de artificiella öarna Langa Langa och Lao Lagunen. Öarna är byggda på korallreven och är en kvarleva från den tid då man var tvungen att försvara sig mot kannibaler och andra stamkrig. Den största ön är 1 km i diameter och ganska överbefolkad. Det ska också vara möjligt att besöka "Kwao-people" som är en stam som lever helt isolerat i bergen runt Sinalangu. Det är inget påhitt, här går fortfarande människorna omkring nakna, jagar med spjut och dyrkar sina andar. De försvarar sig mot all form av utveckling med hjälp av våld. 

Tetepare Island: ekologiskt naturreservat

Din resa till Salomonöarna är inte komplett förrän du har besökt landets enda naturreservat, Tetepare Island i Salomos västra provins. Här är den ursprungliga regnskogen fortfarande bevarad, och alla öns verksamheter genomförs miljövänligt. Undervattenslivet är spektakulärt, du kan snorkla med delfiner, barracuda-glittrande stim, men också med manater!

Marovo lagunen

Som i de flesta delarna av Salomonöarna är det inte den idylliska strandsemestern som du hittar på de hundratals öarna i Marovo lagunen, men istället massor av kokospalmer, tropiska skogar och korallrev. Här finns många dykplatser överfyllda med grottor, drop-offs, korallträdgårdar och hajar. Ett modigt sätt att utforska de många små "Palm Islands" i Marovo Lagunen är med kajak. Du kan ordna kajak turer på flera dagar, och det är ett utmärkt sätt att besöka lokalbefolkningen på avlägsna öar som annars aldrig får besök av turister. Kom ihåg att ta med dina kängor till Salomonöarnas västra provins. Här finns många stora vulkaner att klättra i, med imponerande utsikt över den vackra laguner. Och med detta gjort din resa till Salomonöarna är mer eller mindre komplett

Kontakt