Gambia

Rökt fisk i Gambia
 

Resor till Gambia - Underbara Västafrika!

Gambia är ett av de minsta länderna i Afrika. Landet består av en lång smal landremsa på knappa 500 kilometer lång och 50 kilometer i bredd. Landet är omgivet av Senegal och sträcker sig från den vackra västafrikanska kusten och in i landet, längs floden Gambia. Köp din resa till Gambia hos KILROY travels!

I Gambia finns svajande palmer, blått vatten och oemotståndliga sandstränder, perfekt för dem som drömmer om att ta det lugnt med endast en handduk under den strålande solen. Gambia erbjuder lite av allt när det gäller turism och resor: här finns fiskebyar med en lokal atmosfär och lyxiga resorts för turister med feta börsar och golfklubbor i bagageluckan. Gambia har en längre tid varit ett resmål för charterturismen, speciellt från de nordiska länderna. Eftersom det officiella språket är engelska är det också lätt för utlänningar att göra sig förstådda.

Floden Gambia

Gambia har mer att erbjuda än bara sol och stränder. Landet klyvs rakt igenom av floden Gambia. På sin väg rinner den genom både savann och regnskog. En resa uppför floden i en lokal kanot (en pirogue), är sannerligen inte det sämsta sättet att njuta av naturen i Gambia. Besök River Gambia nationalpark, som består av fem öar, där stora grupper av apor lever.

Kiang West National Park

Kiang West National Park är en av de största turistattraktionerna i Gambia. Det är Gambias största naturreservat, ett skyddat område, som grundades 1987. Parken är känd för att rymma 300 olika fågelarter. Ett absolut måste när du reser i Gambia.

Banjul - Gambias huvudstad

Om du vill uppleva stadsliv, ta en tur till huvudstaden Banjul. Det är en av de minsta huvudstäderna i världen och där bor endast ca 50 000 människor. Staden grundades av britterna 1816 på St Mary's Island i Gambias mynning - som en garnison, vilket skulle förhindra slavhandeln. De vinkelräta gatorna vittnar idag om det arkitektritade förflutna. I Banjul hittar du vita brittiska koloniala hus och breda avenyer med lummiga träd. Här finns också Gambia National Museum, som berättar historien om hur Gambia blev en självständig stat. Från Banjul kan man ta en färja till andra sidan av floden Gambia. Den internationella flygplatsen, Yundum, ligger bara 24 kilometer utanför staden, och det är där resan genom Gambia börjar för många resenärer. Om du kör ett par mil söderut, kommer du till Gambias största stad, Serekunda, där livet är hektiskt och cityliknande med restauranger, butiker och barer. Det är också där de flesta turister umgås.

Kontakt