Kamerun

Gorilla, Kamerun
 

Resor till Kamerun
- ett Afrika i miniatyr!

Kamerun är en republik i Västafrika som sträcker sig 1200 kilometer från norr till söder. "Ett Afrika i miniatyr" är landet också känt som då naturen är så otroligt varierande. Här hittar du både regnskogar, palmstränder, vulkaner, öknar och savanner. Köp din resa till Kamerun hos KILROY travels!

Hälften av Kamerun täcks av skog, men det finns också öknar, berg och savanner. Dessutom hittar du magnifika stränder där du kan koppla av och njuta av solen eller äta färska skaldjur i skuggan. Ja, resan till Kamerun kan garanterat erbjuda lite av varje och en hel del av det bästa som Afrika har att erbjuda. 

Kameruns urgamla regnskogar

Några av Afrikas äldsta regnskogar finns i Kamerun. Och de är befolkade av många olika djur. I norra delen av landet kan du bland annat besöka Parc National de Waza, där det finns lejon, elefanter, gaseller, giraffer och även en hel del olika fågelarter. När du reser till Kamerun, bör du definitivt se till att inte missa dessa frodiga och exotiska delar av landet. 

Den höga vulkanen Mount Kamerun 

Mount Kamerun är en 4095 meter hög vulkan och Kameruns högsta punkt och även en av Afrikas största vulkaner. Den ligger en bit in från kusten och är omgiven av regnskog - verkligen en magnifik inramning. Mount Kamerun är fortfarande aktiv, men detta faktum hindrar inte stora grupper av vandrare från att utforska den varje år. I Kamerun kan man även se Mandara Berg, som öppnar upp ett landskap med torra klippor och isolerade torn spridda mellan dem. Båda platserna är bland de mest intressanta höjdpunkterna att uppleva på en resa till Kamerun. 

Strömmar från Europa 

Det är inte bara landskapet som är varierande i Kamerun. Landet präglas av influenser från flera källor. Kamerun var en tysk koloni tills landet efter 1:a världskriget togs över av Storbritannien och Frankrike. Den östra delen av landet blev självständigt år 1960 och följande år blev även den västra delen det. 

Grottor och lokal konst i Kamerun 

Nästan 17 miljoner människor lever i Kamerun. Dess huvudstad är Yaoundé och staden ligger i ett kuperat landskap cirka 200 kilometer öster om hamnstaden Douala. Bland sevärdheterna i Yaounde hittar du bland annat ett benediktinkloster och museum för lokal konst. Om man reser utanför staden, finns det också flera grottor, så kallade Akok-Bekoe. 

Kameruns många dialekter 

Engelska och franska är officiella språk i Kamerun, men eftersom över 200 olika etniska grupper lever i landet, finns det många olika språk och dialekter. Kamerun är känt för att vara rikt på olja, vilket har lett till både ekonomisk tillväxt och politisk oro. Landet är också känt för dess lokala traditionella Makossa musik och det framgångsrika fotbollslandslag, som nästan alltid finns representerade vid fotbolls VM. 

Kontakt