Lesotho

Regnbåge, Lesotho
 

Resor till Lesotho - En förbisedd pärla

Det lilla landet Lesotho är en del av Afrika men är helt omgivet av Sydafrika. Ett näst intill okänt land för de allra flesta européer, men ett land som förtjänar mycket mer uppmärksamhet. Boka din resa till Lesotho hos KILROY travels!

En resa till Lesotho är nästan som en resa till en annan värld. Ett land så oförstört och fantastiskt, att man snabbt känner sig ensammast i världen - men på ett bra sätt! Landet kallas ibland "Kingdom of Heaven" och det är inte svårt att förstå då en stor del av landet består av berg och vackra områden med ett stolt folk. Det finns många vandringsleder och möjligheter att utforska dess orörda natur.

Resa på hästryggen

De avlägsna och orörda delarna av Lesotho inbjuder till att utforskas med hjälp av den lokala Basotho ponnyn. Ett fantastiskt sätt att resa, särskilt eftersom du snabbt kommer att anpassa dig till miljön och få en perfekt start i detta tysta och avlägsna land. En resa till Lesotho kan nästan kännas som en resa tillbaka i tiden. Och en perfekt paus från en resa i Sydafrika, som omger Lesotho på alla sidor. 

Lesothos "lågland" och Sehlabathebe nationalpark

Tja, lågland kanske inte är det rätta ordet här, eftersom de lägsta delarna av Lesotho ligger på cirka 1400 meters höjd. Men i de nedre delarna av landet kan man fascineras av gamla dinosauriefotspår och handla några av områdets utmärkande hantverk. Fortsätt sedan till Sehlabathebe nationalpark, som i sig är värt ett besök på grund av sitt isolerade läge och karga natur. Här får du den vilda naturen för dig själv, och varför inte ta en vandring eller ridtur till områdets vackra vattenfall. 

Lesothos berg

Semonkong, Malealea och Sani Pass är namnen på de bästa och mest spännande platserna i Lesothos bergiga områden. Dessa områden är relativt outforskade och det bästa sättet att uppleva dem är att åka med på en av våra äventyrsturer, som normalt går via Sydafrika och andra länder i södra Afrika. Det är också i dessa berg som du kan uppleva de unika Basotho-byarna.  

De flesta bergen i Lesotho finns i de centrala och nordöstra delarna och dessa magnifika berg har utsikt mot de vackra dalarna.

Resa till och runt Lesotho

Som redan nämnts är ett av de bästa sättet att utforska Lesotho på genom att resa med en av våra äventyrsturer. Även om du reser ensam, finns det ett antal möjligheter att resa till Lesotho från Sydafrika. Det finns till exempel en daglig minibuss mellan Underberg i Sydafrika och Mekothlong i Lesotho via Sani Pass. Big Sky Coaches och Inter Kap har dagliga flygningar mellan Bloomfontein i Sydafrika och Maseru, huvudstad i Lesotho.

Kontakt