Malawi

På en resa i Malawi kommer du att se många små byar
 

Resor till Malawi - Warm Heart of Africa

Många missar Malawi och väljer att resa till de mer kända grannländerna, vilket är synd! Malawi är nämligen en uppfriskande pärla där du hittar spännande upplevelser. Då tänker vi inte bara på natur och safari, utan även på glada leenden du kommer att mötas av och helt några fantastiska stränder och byar runt Afrikas tredje största sjö: Lake Malawi. Hos KILROY hittar du billiga resor till Malawi!

Malawi ligger i östra Afrika och gränsar till Moçambique, Tanzania och Zambia. Det är ett land som är lätt att missa men låt dig inte göra det misstaget! Det finns upplevelser för dig i Malawi som både är unika och abslolut minst lika bra som andra höjpunkter i sitt område. Reser du till Malawi kommer du också att träffa en varm och vänlig lokalbefolkning, det är ingen tillfällighet att Malawi har fått smeknamnet "Warm Heart of Africa".

Resor till Malawi - Här har du vackra stränder vid Cape Maclear, Lake Malawi

Lilongwe - Malawis huvudstad

Lilongwe är en otroligt grön stad. Så grön att du faktiskt kan börja undra om det ens finns en stadskärna. Staden uppdelad i två huvuddelar: Old Town og New Yown, och mittemellan ligger Lilongwe Nature Sanctuary. Om du reser till Malawi kommer du att landa i Lilongwe, en bra utgångspunkt att resa runt landet från. Vi kan rekommendera att stanna en dag eller två i Lilongwe, och om du är intresserad av volontärarbete finns det även här.

Lake Malawi

En resa till Malawi är inte komplett utan ett par dagar vid Lake Malawi. Det är Afrikas tredje största insjö och den väntar på dig med kristallklart vatten och stim av färggranna ciklider (fiskar).OAvsett om du vill snorkla, dyka, paddla kajak, chilla på stranden eller köra lite beachvolleyboll med några locals, kommer du att få några fantastikt fina dagar här. Kande Beach, Nkhata Bay och  Monkey Bay är några av de bästa platserna runt Lake Malawi enligt oss. Och Nkhata Bay har något härligt karibiskt äver sig. Det kan hända att du vill spendera mer tid här när du väl kommer fram än du planerat...

Resor till Malawi - Njut av solnedgången vid Lake Malawi

Aktiviteter i Malawi

För att vara ett relativt litet land har Malawi överraskande många spännande aktiviteter. Utöver att njuta av livet vid sjön kan du bsöka någon av landets åtta nationalparker och åka på safari. I Liwonde National Park finns flodhästar, krokodiler, lejon, elefanter och dessutom leoparder.

Tack vare landets varierande landskap finns det fantastiska naturupplevelser som trekking, mountainbiking och ridning. Bestig berget Mt. Mulanje eller kör upp till ZombaPlateau. Om du söker mer kulturella upplevelser finns det gott om mysiga byar där du kommer att bli varmt välkomnad. Malawis befolkning verkar aldrig sluta att le!

Klimat i Malawi

I Malawi är somrarna varma med mycket och kraftiga regnfall mellan november och april, men det betyder inte att du inte kan resa till Malawi under dessa månader. De bästa perioden att resa till Malawi är mellan maj och oktober, då kommer du att ha perfekt väder för strandhäng och behagliga temperaturer.

Monkey Bay er et fint stopp på reise i Malawi

Resa runt i Malawi

Malawi är ett vanligt stopp på många overlands- och upplevelsesresor i Afrika. Malawi är känt för att vara en relativt trygg destination för backpackers och turister. Till skillnad från flera av sina grannar är vägarna i landet förvånadsvärt bra men det kan vara svårt att få tag i bensin. Om du vill resa runt i landet finns det ett par alternativ:

  • Ta dig runt med buss - men dessa varierar stort i komfort 
  • Hyra en privat chafför
  • Hoppa på en arrangerad äventyrs-/rundresa

 

Kontakt