Tunisien

Passa på att uppleva en kamelsafari i Tunisien
 

Resor till Tunisien - en varierad smak av Afrika

Berg. Floder. Ödemark. Grönskande olivlundar. Milslånga stränder med vajande palmer. Tunisien har allt och lite till. Om du vill uppleva Afrika utan att flytta för långt bort från den upptrampade stigen är Tunisien är ett bra ställe att börja. Boka din resa till Tunisien hos KILROY travels.

Soliga Tunisien är ett av Afrikas mest tillgängliga destinationer, och här finns upplevelser för alla, oavsett om du föredrar att titta ut över vattnet från en solstol, vill rida på en kamel i öknen eller föredrar sightseeing i historisk miljö.

Tunisiens saltsjöar och oaser

En resa till Tunisien kommer att visa att detta är ett extremt mångsidig och varierande land: det sträcker sig från det blåa Medelhavet till torra Saharaöknen och landskapet ändrar karaktär flera gånger. Här finns det stora saltsjöar, majestätiska bergskedjor som är täckta med tallar och vackra oaser med så omfattande dadelodllingar att man knappt ser dem ta slut. Ja, detta är bara några av de mäktiga minnen du kan ta hem från ditt äventyr i Tunisien.     

Historia

Mellan åren 1881-1956 var Tunisien en fransk koloni och än idag har det muslimska landet starka band till Europa. Historien har satt prägel på dagens kultur, även i huvudstaden Tunis som idag har starka influenser från både öst och väst.

Torg och uteserveringar: Tunisien hjärta

Vid kringstrosande runt arabiska kvarter i såväl huvudstaden Tunis som flera andra städer i Tunisien, hittar du slingrande gator med försäljare av alla slag som är beredda att pruta om priset på alla möjliga saker. Här finns restauranger som serverar kryddstark mat och uteserveringar där man kan slå sig ned och njuta av en kopp kaffe i skuggan, samtidigt som du kan iakta vardagens händelser på de myllrande gatorna. Dessa spännande och livliga gator, marknadsstånd, kaféer och restauranger är alla centrala faktorer i Tunisien.

Karthago: ett arkeologiskt måste

Lite utanför huvudstaden Tunis finns en av Tunisiens absoluta höjdpunkter och det är en riktig arkeologisk pärla. Det är den förstörda staden Karthago, som grundades drygt 800 f.Kr. och förstördes på begäran av Cato den äldre under det tredje puniska kriget 146 f Kr. Definitivt ett måste på resan till Tunisien.

Om du är blir sugen på mer historiska upplevelser i regionen Tunis finns också Bardo Museum här. Det är en byggnad som är unik för sin arkitektur och är spännande att utforska. Den innehåller dessutom fynd från hela Tunisien, med allt från dödsmasker till imponerande statyer.

Tunisiens filmrevy: Ong djemal och Mos Espa

I Tunisiens södra del ligger Saharaöknen finns ett område som har fungerat som bakgrund till en hel del välkända filmer: Ong djemal. I Ong djemal finns det en liten samling stenhus som kallas Mos Espa, som säkert kommer framkalla någon form av reminiscens till en massa människor: det är där flera scener från Star Wars filmerna togs. Även ett antal andra stora filmer har filmat i den här delen av Tunisien och det finns något väldigt overkligt över det här stället. Och ja, det är naturligtvis ett klart måste på din resa till Tunisien! 

Kontakt