Paraguay

Iguassu Falls, Paraguay
 

Resor till Paraguay - det oupptäckta Sydamerika!

Paraguay är ett nästan bortglömt land i centrala Sydamerika. Backpackers reser till Argentina, Bolivia och Brasilien, men i grannlandet Paraguay de mer sällsynt förekommande. På en resa till Paraguay kan du uppleva nationalparker, flodsafari och välbevarade ruiner - allt utanför "The beaten track" Boka din resa till Paraguay hos KILROY travels!

Paraguay är en destination för erfarna resenärer som föredrar att njuta av mindre attraktioner i ostörda miljöer. Här finns inga lokal turistguider som trakasserar dig tills du köper en jeeptour. Om du reser till Paraguay, måste du vara beredd att ordna det mesta av resan själv. 

Paraguay

I Paraguay bor du mycket bra och billigt som regel betalar du bara 20-30 dollar per dag, eftersom Paraguay är ett av Sydamerikas få utvecklingsländer. Du upplever stora kontraster i levnadsstandarden under din resa i Paraguay: I huvudstaden Asunción, är det BMW som tagit över på huvudgatorna och charmiga byggnader från kolonialtiden ligger nu sida vid sida med blanka shoppingcenter. 

Du kommer inte att se många fuktiga regnskogar i Paraguay. Istället domineras landet av gröna slätter med stor golfbane potential. Paraguay är ett mycket öde land, i ett område lika stort som Kalifornien, bor endast 6,5 miljoner invånare. Det finns inga berg i Paraguay, och den högsta punkten mäter inte mer än 1000 meter över havet. 

Under de senaste 20 åren har 15% av Paraguays skogar huggits ner för att ge plats för boskap och soja och växtoljeproduktion. De flesta av investerarna från utlandet, och den korrumperade regeringen har varit tysta medan deras bankkonton snabbt har vuxit. Förhoppningsvis kan klimatförändringarna och handeln med CO2-kvoter snart ändra denna olyckliga utveckling. 

Det är människorna i Paraguay som fängslar de flesta resenärerna. Befolkningen i Paraguay är avslappnad, vänlig och nyfiken. De avslöjar gärna sina åsikter om den politiska utvecklingen och korruptionen, medan de turas om att sippa bittert örtte från smala sugrör. 

Asuncion - charmigt kaos 

Huvudstaden i Paraguay, Asuncion, ligger precis på gränsen till Argentina och är Paraguays länk till resten av världen. Asuncion har mycket mer än vad guideböckerna föreslår, och är en god introduktion till resten av det dammiga landet. De flesta turister finner Asuncion charmigt utan att kunna beskriva varför. Staden är kaotisk obalanserad mellan gammalt och nytt, höga byggnader och skjul, stressiga shoppinggator och gröna slätter. Även om du följer rekommendationerna i guideböckernas, möter du inte många backpackers. De flestas favorit attraktion är Museu del Barro. Detta museum innehåller föremål från inhemska hantverk till tecknade serier och plast prylar.

Rio Paraguay

Rio Paraguay går genom hela landet, och delar landet i två delar, öst och väst. I öster finns gräsbevuxen savann, och i väst är det mest sumpmark. Floden är en viktig transportväg mellan Asuncion och de mindre städerna längs floden. Hoppa på ett av de slitna passagerarfartygen norrut, och du kommer att komma nära både naturen och lokalbefolkningen. Om du reser mot Brasilien, gör gärna ett uppehåll under några dagar i Concepcion och umgås med lokalbefolkningen, njut av att allt här händer i slow motion. Norr om Concepcion blir flodresan till en flodsafari: Papegojor, grisar och krokodiler visar upp sig på naturens egna catwalk.  

Trinidad 

Trots att de välbevarade Jesuit ruinerna i Trinidad har varit på UNESCO: s världsarvslista sedan 1993, kommer mycket få turister hit. Du vandrar i princip omkring ensam bland de välbevarade ruinerna, som är vackert belägna på toppen av en grön kulle. Jesuitordern kämpade för att få katolskt världsherravälde, och lyckades ta över makten i hela Paraguay tills de blev förvisade i slutet av 1700-talet. 

Parque Nacional Ybycui 

I östra Paraguay, finns den sista biten av subtropisk regnskog, bevarad i en vacker nationalpark. Här finns Paraguays mest besökta nationalpark, vilket inte betyder att det är trångt eller fullt av turistanläggningar. Parken är ett "måste" på din resa till Paraguay. Det finns härliga promenader i parken, som ligger i ett brant, stenigt landskap med förtrollande vattenfall som porlar ut mellan sprickor i klipporna. Det är en uppfriskande lyx att bada i parkens många pooler, medan vackra fjärilar flyger runt omkring dig. 

Kontakt