Surinam

Surinam har både mäktig natur och är rik på kultur
 

Flyg till Surinam- vilda djungler och kryddstark mat

I norra delen av Sydamerika ligger frodiga Surinam, ett land som erbjuder mäktiga naturupplevelser. Här finns flera brusande floder och skogar som är spridda över en stor del av landet, vilket också är anledningen till att Surinam är så glesbefolkat. Boka din resa till Surinam hos KILROY travels!

En resa till Surinam är inte som mycket annat du kommer att uppleva. Detta land är både vilt och oförstört med stora avlägsna områden. De flesta av Surinams invånare bor på den norra kusten nära den UNESCO-märkta huvudstaden Paramaribo, där även landets viktigaste hamn ligger. Paramaribo ligger ett tjugotal kilometer från den plats där Surinamfloden rinner ut i Atlanten. Packa dina sommarkläder när du reser till Surinam. Klimatet är tropiskt med en medeltemperatur som ligger mellan 26 och 29 grader Celsius året runt. 

Surinams nederländska arv 

Om du går runt på Paramaribos soliga gator finns flera kännetecken av kolonialism, inklusive vägmärken med nederländska namn och gamla hus byggda i nederländsk stil. Paramaribo har varit Surinams huvudstad sedan landets självständighet 1975. Men staden grundades redan på 1640-talet av franska kolonister och hade en kort period av brittiskt styre, innan det togs över av holländarna på 1660-talet. 

Idag är det officiella språket i Surinam är fortfarande nederländska, men här finns flera olika kulturer integrerade. Landet är mycket mångkulturellt, vilket kan höras i den speciella afro-karibiska musiken och den särskilda jazztradition som blomstrar i Surinam. På en resa till Surinam det är svårt att inte fascineras av den glada, smittsamma musiken och de goda vibbar som finns här. 

Paramaribos höjdpunkt: världens största träkyrka 

I Paramaribo hittar du bland annat Karibiens största moské och den berömda katolska Petrus och Paulus katedralen, som sägs har världens största träkyrka. Den stod färdigt 1885. Staden har också ett större urval av restauranger där man kan köpa diverse mat som är smaksatt med lokala kryddor samt ett stort utbud av butiker för den shoppinglystna. 

Att resa i Surinam 

I Surinam stämmer det väldigt bra överens med talesättet: resan är äventyret i sig! Det är inte det lättaste i världen att resa i Surinam, men det är ett riktigt äventyr. Om du vill komma ännu längre in i de skog- och flodtäta delarna av landet är det oftast  flyg eller båt som gäller. En uppenbar möjlighet är annars att delta i någon av de spännande gruppturerna du kan boka genom KILROY.

Kontakt