Uzbekistan

Dockor i Uzbekistan
 

Resor till Uzbekistan - Historia & Antik kultur

Vandra runt i den historiska staden Samarkand eller shoppa i några av de många bazaarerna i huvudstaden Tasjkent. Utforska de stora Naturparkerna och roa dig i städerna! Boka din resa till Uzbekistan hos KILROY!

Uzbekistan har 28 miljoner invånare, och är därmed den största befolkningen i Centralasien. Visste du den enda tunnelbanan som finns i Centralasien åker genom Tasjkent? Uzbekistan sägs också vara det renaste landet i före detta Sovjetunionen. När då åker hit måste du prova alla de lokala delikatesser som finns. Du kan tex smaka den nationella ris-rätten plov. Passa också på att äta middag och njuta av Uzbekistans globalt erkända vin! 

Guidad tur

Det bästa och enklaste sättet att uppleva Uzbekistan är att åka på en guidad tur. Tillsammans med en mindre grupp får du uppleva ett oförglömligt och spännande äventyr! En guidad tur gör din resa otroligt mycket lättare i ett land där det kan vara relativt svårt att ta sig runt på egen hand. Fråga någon av våra duktiga reseexperter för olika turer och andra resetips inför din semester. Kontakta oss på telefon 0771-545 769 eller titta in till någon av våra butiker. Vi hjälper dig gärna!

Tasjkent

Tasjkent ligger utefter den gamla Sidenvägen, som sträcker sig från Kina till Europa. Trots sin charm är ofta det första intrycket av Tasjkent inte alltid det bästa, men allt eftersom du utforskar staden kommer du att märka att den faktiskt är rätt schysst! Byggnader i sovjetisk stil som blandas med modern arkitektur bidrar till stadens charm. Sin livliga atmosfär, variation av restauranger och kultur får dig att njuta av din tid här. Tasjkent erbjuder också ett fantastiskt utbud av nöjen. Du kan tex besöka Tashkentland's theme park, som är en trevligt liten park att strosa runt i. Från TV-tornet kan du se ut över hela staden och äta på en trevlig restaurang. Ta dig sedan vidare från tornet till Tashkent water park, som har flera pooler med stor variation. Till exempel finns en pool med en våg maskin!!! Kom dock ihåg att ta med dig en egen handduk! Du kan också åka till Ugam-Chatkal Nationalpark, ungefär en halvtimme från stan. Där kan du testa nervkittlande rafting, gå en härlig vandring eller till och med åka skidor!

För att ta dig runt i staden kan du ta metron, men ha i åtanke att det inte är tillåtet att fotografera på stationen! Du kan också ta sig runt med hjälp av taxi, men förhandla om priset i förväg! 

Samarkand

Samarkand är utan tvekan en av de bästa platserna i Uzbekistan och är med på UNESCOs världsarvslista. Denna 4000 år gamla historiska stad ligger endast fyra timmars bilresa från Tasjkent. Här måste du se de fantastiska moskéerna och historiska gamla byggnader och gå till den antika stadskärnan Registan. Ett tips är att beundrar den fantastiska Bibi-Khonym, en av de vackraste moskéerna i världen!

Transport

Flyg går till huvudstaden. Väl i Uzbekistan du kan resa med tåg som också kan ta dig vidare till Kazakstan, varifrån det finns anslutningar till Ryssland och Ukraina.

Klimat

Uzbekistan är ett land med extrema väderförhållanden! Under vintern kan temperaturen i städerna ligga runt - 23 grader och på sommaren stiger temperaturen till 40 grader! Den bästa tiden att besöka landet är under våren och hösten!

Bra att veta

Mobiltelefoner fungerar i nästan alla delar av landet och Internetkaféer finns i de flesta städer. 

Kom ihåg att registrera dig i landet inom tre dagar efter ankomsten. De flesta hotell kommer att göra det åt dig, men om du använder någon annan typ av boende kan detta vara bra att tänka på! 

Kontakt